Striae

Weer mooi in bikini? zonder striae, het kan!

Striae (zogenoemde zwangerschapsstrepen) kenmerkt zich door witte lijnen in de huid. Deze kunnen ontstaan doordat de huid te snel is uitgerekt.

Dit kan het gevolg zijn van een te snelle groei in de puberteit, maar ook door zwangerschap en sporten. Het komt het meest bij vrouwen voor, op de buik, bovenbenen en borsten. Ook mannen kunnen er last van hebben en dan met name op de buik.

Striae en lelijke litteken behandelmethoden zijn de laatste jaren enorm ontwikkeld

Hoe wordt striae behandeld?

Er zijn 2 soorten striae, harde en zachte striae. Harde striae bevindt zich op de benen en armen, op de buik en de billen. Zachte striae meestal rond de navel in de zij en op de borsten. De zachte striae vereist een andere behandeling dan de harde striae.

Met de nieuwste fractional techniek pakken we de striae aan en de behandeling wordt afgestemd op de aard van de striae. Ook kunnen we striae behandelen met de Greenpeel® of een combinatie van beide.

Lelijke Littekens

Wij werken met de allernieuwste apparatuur, waarbij littekens opnieuw worden geactiveerd. Daarmee wordt het litteken-weefsel opnieuw hersteld en zal daardoor in de meeste gevallen mooier genezen.

Littekens worden vaak gekenmerkt door verklevingen, waardoor haarvaatjes en bloedcirculatie ontbreekt, wat de specifieke witte kleur geeft.

Hoe is de behandeling?

Het littekenweefsel wordt behandeld door middel van kleine naaldjes met een oplossing van huideigen werkstoffen, o.a. hyaluronzuur. Er zullen opnieuw weer haarvaatjes aangemaakt worden, waardoor de huid zijn oorspronkelijke kleur terug krijgt.

Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt af van de aard van het litteken.